Ezért használj alumínium-mentes dezodort

Vannak olyan helyzetek az életben, amikor szükségünk van védelemre a testszag ellen. Akár az edzőteremben, akár egy fontos megbeszélésen vagyunk éppen, könnyen előfordulhat dezodor nélkül, hogy izzadni kezdünk és lesz némi testszagunk. A helyzet az, hogy nem csak a dezodor folyamatos használata, de a megfelelő termék kiválasztása is nagyon fontos, több okból is. Az egyik szempont az, hogy valóban működjön, a második pedig az, hogy mindezt biztonságosan tegye, anélkül, hogy kárt tenne a szervezetünkben.

Nagyon sok dezodor és egyéb termék, ami az izzadást gátolja, tartalmaz alumíniumot, ami egy ismert neurotoxin – a probléma vele az, hogy huzamosabb ideig történő használata károsíthatja a szervezetet, illetve súlyosabb problémákat is okozhat. Az egyre nagyobb számban elterjedő alumínium-mentes dezodorok biztosítják a legjobb alternatívát arra, hogy egészséges módon akadályozzuk meg az izzadást. Az alumíniumot tartalmazó dezodoroknál a leggyakrabban előforduló probléma az allergiás tünet, de emellett olyan betegségekkel is összekötötték már, mint a mellrák, az Alzheimer-kór, csontritkulás és veseproblémák.

Oké, ha mostantól el akarjuk kerülni az ilyen termékek használatát, akkor mire érdemes figyelni egy alumínium-mentes dezodor esetében? Ezeknek a termékeknek különféle természetes olajokat, illetve egyéb természetes összetevőket kell tartalmazni. Az alumínium hiánya önmagában még sokszor nem elég, mert ezekbe a dezodorokba is kerülhetnek olyan kémiai elemek, mint például a propilén-glikol és a triklozán, amelyeknek többféle káros hatása is lehet a szervezetre.
A legtöbb drogériában és dezodorokat tartalmazó üzletben már egyre nagyobb számban érhető el alumínium-mentes dezodor, így nem lesz problémás megtalálni az ideális terméket. Ha szeretnél biztosra menni, és a boltban kapható dezodorok helyett inkább elkészítenéd a saját változatodat, erre is van lehetőség. Csak keress rá az interneten, és biztosan találni fogsz temérdek receptet, így némi időráfordítással lesz saját alumínium-mentes dezodorod.

Az alumínium-mentes dezodor előnyei

A legtöbben pusztán az illat vagy annak hiánya alapján választják ki a dezodort, amit napi rendszerességgel használnak izzadásgátlásra és a szagok elűzésére. Bár a számuk csökkent az utóbbi évek során, még a mai napig számos olyan terméket találni a boltok polcain, amelyek tartalmaznak alumíniumot. De miért raknak alumíniumot a dezodorokba és izzadásgátlókba? Ez a rendkívül mérgező anyag azért felel, hogy kiírtsa a mikro organizmusokat, amelyek a szagot eredményezik. Mindezt rendkívül eredményesen teszik, de bizonyára mondani sem kell, hogy az egészséges szervezet kárára. Az alumíniumot tartalmazó dezodorok és izzadásgátló termékek hosszú távú használata olyan komoly problémákat tud okozni, mint például a mellrák vagy a csontritkulás, a leggyakrabban előforduló bőrproblémákról és allergiás tünetekről pedig már nem is beszélve. Szerencsére nem kell megkockáztatni ezeket a betegségeket, mert manapság már egyre több alumínium mentes dezodor érhető el a piacon. Ezek olyan termékek, amelyek kizárólag organikus összetevőkből, például kókuszolajból készülnek. Talán nem lesz olyan erős illatuk, mint egy szokványos dezodornak, de továbbra is kellemes az összehatás, emellett pedig nem károsítja a szervezetet. Épp azért, mert nincs bennük semmilyen speciális kémiai anyag, kevésbé tartósak, ezért lehet, hogy egy nap többször is használni kell, de ez még mindig nem akkora hátrány, ami miatt érdemes lenne mellőzni az alumínium-mentes dezodort. Gondolj csak bele: a használatukkal olyan problémákat kerülhetsz el, mint például a vesék rosszabb működése vagy idősebb korban az Alzheimer-kór. Emellett azt is kimutatták már, hogy nőknél a dezodorokban található alumínium eljut a mellszövetekhez is, majd koncentrálódik ott. Ennek egyenes következménye lehet a mellrák kialakulása. További információkat a 5 minutes 4 health weboldalon találsz.

Az alumínium-mentes dezodorokban a legjobb, hogy még csak meg sem kell venned boltban. Akár otthon is elkészítheted őket a megfelelő alapanyagokkal, köztük kókuszolajjal, szódabikarbónával és különféle természetes olajokkal.